Бо Никал останува непоразен по УФЦ 290

Бо Никал, постигна импресивна победа против Вал Вудбурн и го отвори главниот настан на УФЦ 290 во Т-Мобиле aрената во Лас Вегас, Невада.

Никал (5-0 ММА, 2-0 УФЦ) покажа класа со рацете кога го нокаутира Вудбурн (7-1 ММА, 0-1 УФЦ) за само 38 секунди.

Никал има пет професионални победи во првaтa рунда. Вудбурн, кој влезе во борбата со најава за помалку од една недела го претрпе првиот пораз во кариерата.

Резултати на УФЦ 290:
Главна карта
Александар Волкановски – Јаир Родригез

Александар Пантоја- Брендон Морено со поделена одлука
Дрикус Ду Плесис – Роберт Витакер со ТКО Р2, 2:23
Ден Хукер – Џалин Тарнер со одлука (28–29, 29–28, 29–28)
Бо Никал – Вал Вудбурн со ТКО Р1, 0:38

Прелиминарни
Роби Лоулер – Нико Прајс со КО Р1, 0:38
Тацуро Таира – Едгар Чаирез (29–27, 29–27, 29–27)
Денисе Гомез – Јазмин Јауреги со ТКО Р1, 0:20
Алонзо Менифилд – Џими Крут со завршница Р2, 1:55
Витор Петрино – Марцин Прачнио со завршница Р3, 3:42
Камерон Саиман – Теренс Мичел со ТКО Р1, 3:10
Хезуз Агилар – Шенон Рос од КО Р1, 0:17
Естебан Рибовиц – Камуела Кирк (29–28, 29–28, 29–28)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО