БК Бучим се среќава со АСК Сливен од Бугарија

325

Бучим во Словачка

Денес во Радовиш ќе се одржи меѓународен пријателски натпревар во борење слободен стил меѓу шампионот на Македонија БК Бучим и младинскиот шампион на Бугарија, екипата на АСК Сливен од Сливен. Средбата е под покровителство на општина Радовиш и рудникот Бучим.

Натпреварот започнува во 17 часот во малата сала.

Пред извесно време борачите на поранешниот европски и светски првак имаа уште еден меѓународен настап. На турнирот во Словачка „Олимписки надежи“, на кој учествувале 120 борачи од 8 земји, Мемет Мустафов во категоријата 66 кг го освои третото место.