Бесир Алили седми на Европското првенство за У-20

141

Бесир Алили старуваше со победа во репасажот над Белгиецот Илјас Абдурашидов од 2-0, односно туш, на Европското првенство за У-20 во Рим, Италија.

Во втората борба која одлучуваше за медал Алили беше запрен од Турчинот Абдулах Топрак со 2-11.

Така, Алили го освои седмото место на ЕП.

Резултати ЕП У-20:
61 кг
Бесир Алили – Хамзат Арсамерзуев (Франција) 2-10
Бесир Алили – Илјас Абдурашидов (Белгија) 2-0 (туш)
Бесир Алили – Абдулах Топрак (Турција) 2-11

65 кг
Мухамед Феруки – Бартош Криштоф (Полска) 3-14

92 кг
Реџеп Хајдари – Кацпер Слеџ (Полска) 7-1
Реџеп Хајдари – Аслан Висханов (Франција) 0-4