Берат Јакупи беше блиску до борбите за медал, а Петар Спасеновски со три победи на Карате 1 Серија А лигата во Истанбул

142

Берат Јакупи постигна четири победи на Карате 1 Серија А лигата во Истанбул, а Петар Спасеновски три победи и го осветлија образот на македонското карате.

Берат беше на чекор до борбите за медал, а и неговиот противник загуби во полуфиналето па не му овозможи борба во репасажот.

Само Сара Крстевска имаше две победи кај девојките.

На овој турнир настапуваат 1813 натпреварувачи од 101 држава.

На Серија А турнирите настапуваат најдобри каратисти од ВКФ ранг листата. Исто така и на овој натпревар се собираат бодови за Олимпските игри во Токио 2020.

Резултати
Кати мажи – 205 натпреварувачи
Ферри Исиќ – 21, 66 (15,12 + 6,54) прв круг 1 група
Александар Неделковски – 22,94 (16,10 + 6,84) прв круг 16 група

-50 кг -98
Драгана Манговска – Абидех Гачапез (Иран) 2-3

-55 кг – 136
Симона Заборска – Тарават Каксар (Иран) 0-0
Сара Радичевска – Лорена Буса (Италија) 0-0
Моника Пендаровска – Ханаме Катајама (Јапонија) 0-3
Јована Георгиева – Таефун Ан (Кореја) 0-0

Сара Крстевска – Сарахи Кабаљеро (Мексико) 0-0
Сара Крстевска – Ана Боико (Русија) 0-0
Сара Крстевска – Бутеина Хаснауи (Тунис) 0-5
-61 кг – 133
Вероника Костовска – Ченисе Чарлс (Тринидад и Тобаго) 2-0

-84 кг – 152
Виктор Крстевски – Хвича Кипароидѕе (Грузија) 1-3

Берат Јакупи – Конор Хејли (Англија) 9-0
Берат Јакупи – Вук Поповиќ (Црна Гора) 2-0
Берат Јакупи – Александар Харитонов (Русија) 1-0
Берат Јакупи – Тибор Хидаши (Унгарија) 2-0
Берат Јакупи – Мади Ходабахши (Иран) 1-9

Петар Спасеновски – Марцел Книрш (Унгарија) 1-
Петар Спасеновски – Александар Алиев (Русија) 0-0
Петар Спасеновски – Милад Ахмазадех (Иран) 6-0
Петар Спасеновски – Алвин Карачи (Косово) 1-5

+84 кг – 140
Жарко Арсовски – Арслан Јаманоглу (Турција) 2-3

Ipon.mk