Aртан Реџепи и Бунајмин Нуиши на Светскиот куп во трдаиционално борење во Турција

446

Македонска експидиција од 1 до 3 февруари ќе учествува на Светскиот куп во традиционално борење „Шалвар гуреши“ во Караманмараш, Турција.

Во категоријата до 75 килограми ќе настапи Aртан Реџепи, а до 92 кг Бунјамин Нуиши. Екипата ќе води тренерот Назми Али кој е и член на Светската федерација за етно спортови.

На Купот учествуваат борачи од цел свет, од преку 70 држави.