Арек Врожек: Бадр Хари е еден од најопасните борци на планетата

Аркадиуш Врожек му оддаде должна почит на Бадр Хари пред нивната битка на Глори 78. Полјакот беше многу емотивен во првите денови по потпишувањето на договорот.

Но, тогаш го прифати овој меч за следниот настап и сега се чувствува сигурен во својата сила против легендата.

„Кога добив шанса, бев многу возбуден. Секој сонува еден ден да се сретне со најдобрите. Првото влегување во салата е со оваа мисла. За мене, Бадр Хари е еден од најопасните борци на планетата“, започна Арек.

„На почетокот тоа беше сон за мене, но сега го прифаќам како уште една битка. Бев подготвен, но Глори го одложи мечот и со тоа дури ми помогна да ги контролирам емоциите.

Одморив малку и повторно почнав да се подготвувам. Се чувствувам одлично. Тренирав со најдобрите во светот!

Како дете ги гледав Хари, Бонаски. Пораснав во големите години на К-1. Алистер Оверем се емитуваше и на Еуроспорт. Понекогаш ги барав на Интернет и детално ги гледав нивните движења. Се обидов да ги повторам на тренинг“, рече Врожек на официјалната прес -конференција

Настанот е закажан за 4 септември.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО