Андреј Димитровски на 15 октомври ќе ги одмери силите со Дерек Хонрик во Калгари

Андреј Димитровски на 15 октомври во кафезот ќе ги одмери силите со Дерек Хонрик во Калгари, Канада.

Димитрвски веќе неколку години се занимава со ММА, а сега ќе се испроба и во професиопналните води поз закрила на Абсолут ММА инферно.

Инаку, Андреј е син карате мајсторот Ванчо Димитровски кој со голем успех го предводеше КК Партизан од Кочани и со него ги постигна најголемите успеси. Димитровски во тоа време настапуваше и за јуниорската репрезентација на Југославија.

Постариот Димитровски му ги пренесуваше овие години карате вештините на Андреј, односно како најефектно да ги примени во ММА.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО