АМС ги објави имињата на добитниците на државната награда од областа на спортот „8 Септември“

Агенцијата за млади си порт донесе одлука за доделување на државната награда „8 Септември“ највисоко признание за животно дело и признанија за остварувања во областа на спортот.

Наградата за животно дело за исклучителен придонес во развојот на спортот афирмација и промоција на Македонија на меѓународен план се доделува на Чедо Николовски (борење).

Наградата со која се оддава признание на спортисти, тренери и спортски работници за остварувања во областа на спортот се доделува на:

Атанас Костовски (спортски новинар), Зоран Карановиќ (одбојка), Стојан Андриевски (карате) и Ацо Јорданов (борење).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО