Американски боксер сонува да игра шах со Путин

На 31 март ќе се одржи уште еден настан на РЕН ТВ Фајт клуб.

Во главната борба на вечерта боксерски меч ќе имаат Вјачеслав Дацик и Кевин Џонсон. Русинот ќе одржи втора борба за 6 дена. Американецот е решен да го казни Дацик за оваа дрскост. Двајцата одржаа отворен тренинг, демонстрирајќи ја својата подготвеност за битка.

Но, главниот настан на оваа активност беше партија шах. Играта на табла не е случајно избрана. Тоа е затоа што Џонсон постојано зборува за својата љубов кон шахот.

Дацик го победи Џонсон во партија шах, покажувајќи дека Кевин очигледно не е толку добар. Кевин е искусен ветеран кој има боксерски скор 35-21-2. Тој планира да го победи Дацик, што ќе го доближи до партија шах со Владимир Путин.

„Играм шах, сакам шах. Мојот најголем сон е да играм шах со Владимир Путин. Сè уште не сум толку добар.

Треба да ги подобрам моите вештини бидејќи тој е најпочитуваната и најугледната личност што ја познавам. Да седам спроти него и да играм шах е мојот сон.

Дали победата над Дацик ќе ме доближи до партија шах со Путин? Да, 100%!“, изјави Џонсон.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО