Алпај Демиров е најфер-плеј боксер на „Лах Нимани“, злато и за Елез Асанов (ФОТО)

Алпај Демиров го доби пехарот за најфер-плеј боксер на Меѓународниот боксерски турнир „Лах Нимани“ во Приштина, Косово. Елез Асанов во финалето го победи РилиндХалими од Косово.

Победа забележа и освои златен медал и Елез Асанов, додека останатите наши босери се поразени.

Репрезентацијата ја предводеше тренерот Фатон Салиху.

Резултати

Кадети
52 кг Елез Асанов – Луар Алиу 2002 год 3-0
60 кг Алпај Демиров – Рилинд Халими 2002 год 3-0
63 кг Иловски Трајче – Луар Демај 2002 год 0-3

Јуниори
49 кг Бобан Михајлов – Артан Шакири  2001 год 0-3
64 кг Рамон Казимов – Риад Конушевци 2001 год 0-3

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО