Александар Волков со коментар пред борбата против Сергеј Павлович

Александар Волков тешко ќе се прилагоди на борбата против сонародникот Сергеј Павлович. Тој самиот го соопшти ова за ТАСС.

„Ќе му кажам: Здраво, како си? И воопшто, веројатно нема да зборувам, нема теми за разговор со него. Тешко ќе се прилагоди, но по првата размена на удари се ќе се смири, расположението ќе биде соодветно“, изјави Волков.

Волков има 35 години. Има 37 победи и 10 порази. Борбата против Павлович ќе се одржи на 22 јуни на турнир во Саудиска Арабија.

„Во оваа фаза од мојот живот и моето присуство во САД е поефикасно за мојата спортска кариера“, изјави Волков. „Поблиску сум до тренинг центарот на УФЦ, постојано доаѓаат борци со кои можеш да размениш искуство, да тренираш со нив. Секогаш има некој момент на новина, можете да добиете ново знаење. Бидејќи мојата кариера нема да трае вечно, беше одлучено да живеам и да тренирам таму некое време за да стекнам искуство од странците на залезот на кариерата“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО