Александар Усик: Цел живот слушам од луѓето дека не да се справам

40

Боксерската ѕвезда Александар Усик е уверен дека неговата транзиција во тешка категорија ќе заврши со успех и ќе стане светски шампион.

И покрај тоа што освои златен медал на Олимпијадата во 2012 година и ги обедини категориите, Пред Усик има многу прашања кои сугерираат дека може да пропадне и нема добро да се снајде во во тешка категорија.

Украинецот рече дека не обрнува внимание на критичарите и ќе им го докаже спротивното.

„Многу луѓе ми велат дека не мора да влегувам во тешка категорија. Велат дека сум мал и не сум создаден за тоа. Велат дека нема да го сторам тоа“.

„За време на мојот живот слушав од луѓе дека нема да го сторам тоа. Ова е веројатно точно, но за луѓе кои не се обидуваат. Нема да слушам луѓе што ме советуваат да не правам работи. Ќе го сторам спротивното и дефинитивно ќе успеам, бидејќи верувам во тоа “, рече Усик.