Лиото Мачида: Сакам нокаут над Мусаси, а потоа и титулата

42

Поранешниот шампион во лесна категорија на УФЦ, Лито Мачида, не може да дочека да се бори за титулата на Белатор. „Змејот“ е во серија од 4 последователни победи и ги доби првите две борби во новата организација. Веќе има закажано нова битка против Гегард Мусаси, а ќе се борат во главната борба на Белатор 228 во Калифорнија овој викенд.

Пред пет години, двајцата борци водеа тешка борба која траеше 25 минути и ја доби со едногласна одлука Мачида. Сега, неколку години подоцна, Лиото сака да ја освои титулата во друга организација, за да го воспостави своето наследство во спортот и планира да се справи Мусаси.

„Немам претензии, само сакам да се борам за титулата. Категоријата е ирелевантна. Ќе ја прифатам оваа можност, која беше прва. Сакам да станам шампион и можеби еден ден ќе станам двоен шампион. Би било идеално да се борам за титулата во полутешка категорија.

Сакам да се борам за титулата во мојата следна битка. Веќе имам една победа над Мусаси и верувам дека нашата втора средба ќе биде слична на првата. Бевме во првата битка поголемиот дел од времето и мислам дека ќе биде исто сега. Ќе биде добра борба. Тренирам многу од моите стенд-ап техники, за да ги нокаутирам своите противници. Можам да го нокаутирам Мусаси.

Мојата состојба е добра и нема да имам проблеми. Ќе биде огромен успех да се освои титулата во втора организација. Немам идеја кога ќе се откажам од спортот. Во моментот чувствувам дека тренирам и се борам на високо ниво. Сакам да се борам уште неколку години и тогаш ќе видиме“, вели Мачида.