Александар Емилијаненко се покаја во судот

75

Александар Емелијаенко беше уапсен пред неколку дена откако возел пијан и удрил во два автомобили. Тој се обиде да избега, но беше уапсен од страна на полицијата. Вчера ММА борецот зборуваше на прелиминарното сослушување на судот во Кисловодск и рече дека жали за неговото дело.

„Се каам, не сум во право. Се кајам за делото што го направив. Состојабата во која бев да го објасни моето однесување“.

Според полицијата, тој одбил да ги покаже документите, но наместо тоа ги навредил и се заканувал со физичко насилство. Кога го замолиле да го напушти автомобилот, тој одбил, потоа принудно го извадиле.

Денеска од РЦЦ истакнаа дека тој е казнет и нема да се бори на настанот во мај. Но, нема да го раскинат договорот.

.