Акебоно во медицински предизвикана кома

Акебоно Таро се наоѓа во болница во Фукуока во медицински предизвикана кома.

47-годишниот сумо и професионален борач, па кик бокс и ММА борец се разболел по мечот за проврестлинг промоцијата ДДТ.

Лекарите прогнозираат дека во болница ќе се задржи 10 дена.

Во 1993 година влезе во историјата како првиот не-Јапонец кој стигнадо рангот на Јокозуна, највисок ранг во сумо борењето.

Во ММА се бореше против Ројс Грејси, Џијант Силва и Дон Фреј, а во кик бокс со Реми Боњаски, Боб Сап, Мусаши и Хонг Ман Чои.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО