Адесања го прозва УФЦ за повисоки бонуси: Инфлацијата расте

Шампионот во средна категорија, Израел Адесања, е свесен дека УФЦ би можел биде подобар со платата на борците.

„Ласт стилбендер“ моментално го чека својот следен противник. Адесања последен пат беше виден во кафезот во април кога го нокаутира Алекс Переира за да го врати златото во средна категорија. Сепак, неговиот следен противник нема да биде одреден до јули кога Роберт Витакер ќе се соочи со Дрихус ду Плесис на УФЦ 290.

Шампионот во средна категорија разговараше за своето враќање на неодамнешното издание на подкастот Имполсив. Адесања разговараше за тренинг со Логан Пол, за неговата средба на аеродромот со „Поатан“ и многу повеќе. Сепак, исто така се насочи кон тековната структура на бонуси во УФЦ.

За неупатените, промоцијата доделува четири бонуси по вечер, секој во вредност од 50.000 долари. Иако е убаво да се победи со нокаут, Адесања мисли дека компанијата може и подобро. Шампионот во средна категорија го спомна и неодамнешното спојување на УФЦ со УФЦ, кое ја процени компанијата на 21,4 милијарди долари.

Со тоа што е кажано, шампионот верува дека УФЦ може и треба да ги зголеми бонусите на борците по борбата. Вреди да се спомене дека минатата година промоцијата ги воведе бонусите на Crypto.com, кои брзо и тивко беа прекинати.

„Само нокаутите ме чинеа 50.000 долари“, изјави Израел Адесања за Имполсив. „Само нокаутите, само тие. Како мојот последен бонус од 50.000 долари. Ми плаќаат… го кажав. Беа 100.000. Кога нокаутирам некого, обично добивам бонус, па знам дека моите нокаути вредат 50.000 долари“.

Но, откако УФЦ и ВВЕ се споија, видовме дека станува збор за компанија вредна 21,4 милијарди долари. О, тие можат да ги зголемат бонусите без проблем. Поминаа неколку години, инфлацијата расте. Мислам, бонусите треба да се зголемат. Па, им кажав, јавно кажав, не е ништо ново“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО