АЦА 110: Титула за Абдулаев, газдата поништи борба (ВИДЕО)

143

На АЦА 110 во Русија во главната борба за титулата во полусредна категорија поранешниот шампион во лесна категорија Али Багов загуби со одлука на судиите од  Мурад Абдулаев.

Во подглавната средба Едуард Вартанијан славеше со одлука судиите против Мохамед Коков. Ова не му се допадна на Мајрбек Хасиев, кој е сопственик на организацијата, и ја прогласи битката за неважечка.

АЦА 110 -Резултати:
Мурад Абдулаев – Али Багов со одлука  
Едуард Вартанијан – Мухамед Коков – неважечка
Рамазан Кишев – Курбан Таигибов со ТКО 1, 4:31
Асхаб Зулаев – Жарабек Тешабаев со КО 3, 0:21
Илја Шчеглов – Адлан Ибрагимов со одлука

Дауд Шаихаев – Ерлан Улукбеков со ТКО 2, 01:32
Ислам Мешев – Емран Исрафилов со одлука
Елхан Мусаев – Адам Богатирев со одлука
Мурад Магомедов – Гога Шаматава со одлука
Самвел Варданијан – Хамзат Аушев со завршница 2, 2:25
Азамат Бекоев – Араз Мамедов со ТКО 1, 03:01
Павел Витрук – Валериј Хажироков со одлука
Махочи Сагитов – Роман Подругин со одлука

https://www.instagram.com/p/CExH3FvgCl0/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CExC0oOqnqi/?utm_source=ig_embed