Бесмир Весели го победи Словакот Јакуб Сциранка!

Besmir-Vesel borba

Младинскиот репрезентативец на Македонија, Бесмир Весели, забележа победа во својот прв настап на Европското првенство во до 23 годиини во Валбрежич, Полска, во категоријата до 74 килограми. Весели со 13-4 го совлада Јакуб Сциранка од Словачка. Нареден негов противник ие Русинот Акмед Вараев, кој воедно е најголемиот кандидат за златниот медал. Ако Весели не го победи, тогаш во репасажот ќе се бори со Чехот Алојз Хазличек.

Besmir Veseli

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО