20 години од првиот медал на Гоце Петров на БП и сегашниот резултат на Балканското во Пореч

462

Пред 20 години Гоце Петров го освои првиот медал на балаканските првенства за независна Македонија во ВКФ. Тогаш Петров го совлада актуелниот шампион Пападопулос.

Ако се им предвид тој историски медал и сегашново Балканско првенство во Пореч, Хрватска, на кпое освоивме еден медал во борби, Фаик Весели бронза, и два во кати екипно, пак бронзи, е мала утеха за сето она што се случуваше преходните години кога имавме 5-6 финални борби. Пред се, тука ќе ги наведам балканските првенства во Охрид и Истанбул.

Секоај чест за медалистите.

Во Карате федерацијата треба да размислат и да ја анализираат оваа ситуација пред Светското првенство Обединетите Арапски емирати во ноември.

Според бројот на освоени медали на Балканското првенство сме на дното.