Шејн Мозели Јуниор го откажа Џошуа Конли во 6. рунда (ВИДЕО)

Шејн Мозли Јуниор ја покажа својата огромна сила против Џошуа Конли за да му даде огромен прдеж во текот на 6-тата рунда од нивниот боксерски судир во Хјустон синоќа.

Борбата одеше по патот на Мозли, бидејќи за малку ќе го затвореше левото око на противникот во првите рунди, а потоа методично работеше на левата страна од главата и телото.

Во 6-тата рунда десните крошеа на Шејн почнаа да доаѓаат со полна сила и го видовме Конли како четири пати се тетерави. Сепак, додржуваше да не се струполи, освен еден клинч каде што беше соборен.

Додека двајцата се повлекуваа во своите агли, се слушна како Џошуа Конли му призна на својот тренерски штаб дека нема што повеќе да понуди и дека нема смисла да ја продолжи борбата. Неговата одлука беше соопштена на судијата и во статистиката известуваме за технички нокаут. Така, Шејн Мозли Јуниор сега има 21(12-4) во средна категорија, а неговиот противник е 17(11)-6(3)-1.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО