Седрик Думбе: Тренерот на Сирил Гане ја тепа сопругата

Седрик Думбе ја шокираше ММА заедницата со нешто што го загрижува веќе подолго време.

Поранешната ѕвезда на Глори го имаше своето деби во ПФЛ и победи со нокаут за 9 секунди. Ова се случи минатиот викенд на ПФЛ Европа 3 во Париз. Думбе успеа да го нокаутира Џордан Зебо и сега има скор од 5-0 во ММА.

Дамбе ја искористи својата победа за да го разоткрие познатиот ММА тренер Фернанд Лопез. Седрик тврди дека Лопез, неговиот поранешен тренер, физички ја малтретирал поранешната сопруга. Седрик стана индиректен сведок на ова.

„Знаете кој го нокаутираше тој нокаут. Тој нокаут не го прими само Џордан, туку и тој што ја тепаше сопругата. Требаш да го смениме постерот. Се борам со Фернанд Лопез. Во тој момент, тоа е она што го нокаутирав – насилството врз жените.

Го нокаутирав тој која тепаше соприугата кога бев во неговата теретана. Ова е нешто што го доживеав на телефон, во живо. Ја повикав полицијата и таа интервенираше“, објасни Думбе.

Лопез тренира борци како Џордан Зебо, Сирил Гане, а во минатото го тренирала и Френсис Нгану.

Останува да се види како ќе се докажат овие тврдења, но вреди да се истакне дека ова не е прв пат името на Фернан Лопез да се поврзува со наводи за насилство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО