Нашите борачи ги добија противниците на Европското првенство во Загреб

Македонските борачи ги добија противниците за Европското првенство за сениори во Загреб, Хрватска, кое почнува утре.

Немаме информации зошто Бесир Алили не е жребуван во категоријата до 57 килограми, бидејќи беше најавено дека ќе патува на ЕП.

За прв пат, на сениорско ЕП ќе имаме две претставнички во женско борење.

Европско првенство:

Жени
50 кг Вероника Рјабоволова
53 кг Марија Спирковска

Мажи-слободен стил
57 кг Бесир Алили
61 кг Владимир Егоров – Арман Елојан (Франција)
70 кг Фати Вејсели – Патрик Оленчин (Полска)
74 кг Расул Шапиев – Таимураз Салказанов (Словачка)
79 кг Ахмад Магомедов – Станислав Новац (Молдавија)
86 кг Дејан Митров – Борис Макоев (Словачка)
92 кг Реџеп Хајдари – Метју Фајнсилвер (Израел)
97 кг Могамедгаџи Нуров – Збињев Барановски (Полска)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО