11 години подоцна: Ентони Џошуа и Жилеј Жанг размислуваат за реванш

Пред повеќе од единаесет години Ентони Џошуа и Жилеј Жанг се соочија еден со друг на Олимписките игри во Лондон во 2012 година кога и двајцата беа аматери боксери. Оваа борба заврши со победа на поени за Џошуа.

Сега, откако помина цела деценија, двајцата боксери се рангирани меѓу најдобрите тешкаши на светската сцена. По последниот успех на Жилеј Жанг, забележувајќи нокаут против Џо Џојс, фановите со нетрпение чекаат да видат што е следно за кинеската ѕвезда.

Првично, тимот на Ентони Џошуа планираше да се сретне со Дионтеј Вајлдер во наредните месеци, но нивниот договор за борба во Саудиска Арабија пропадна. Сега, промотерот Еди Херн бара алтернативни опции за следната борба на Џошуа, вклучувајќи ја и можноста за реванш против Жанг.

https://twitter.com/TheHood56524232/status/1705919118388400212?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1705919118388400212%7Ctwgr%5E1ee7b7a23eda6dcdd17abab351b4a6832c8a041c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FTheHood56524232%2Fstatus%2F17059191183884002123Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1705919118388400212257Ctwgr255E61d233d593f672081e01611f42dbde9b18f37f42257Ctwcon255Es1_c1026ref_url3Dhttps253A252F252Fgong.bg252Fboyni252Fboxing252Fmultimedia252Fvideo252Fdzhoshua-syglasen-za-bitka-s-zhan-v-kitaj-755350image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

Запрашан дали би биле отворени за идејата за судир меѓу Џошуа и Жанг, Херн изјави:

„Апсолутно, апсолутно. На Еј Џеј секогаш му се допаѓаше таа борба, го попбеди во аматери, тоа беше добра борба“.

Што се однесува до местото на одржување, Херн додаде,

„Да, се разбира, разговори за пари. Можеме да разговараме за можноста за борба во Кина без проблем. Ние сме заинтересирани за борба со Дионтеј Вајлдер, но борбата со Жанг е исто така во нашиот план. Зошто да не“?

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО