Зоран Пејов еден од носителите на „Големиот балкански карате семинар“

Во март идната година ќе се одржи „Голем балкаснки карате семинар“ во три држави: Македонија, Србија и Бугарија.

Иницијатор на овој семинар што ќе се одржи во неколку дена во овие три балкаснки земји е Стојан Стојанов носител на мајсторски појас 4 дан,  кој работи и живее во Франција и го има „Арт и карате центарот“. Стојанов по потекло е од Македонија, однонсо од првата генерација на каратисти во Кавадрци кој подоцна настапувал за Црвена Ѕвезда од Белград.

Покрај него носители на семинарот се и Милан Ѓокиќ (6 дан) од Србија од КК Ки, Симеон Иванов (3 дан) Широ доџо од Бугарија и Зоран Пејов (5 дан) Карате центар Пејов од Скопје.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО