Злато и сребро за Исмаили и Џемаили во Приштина (ФОТО)

88

По повод Денот на независноста на Косво борачите на Лирија настапија на Меѓународен турнир во борење во Приштина, при што освоија прво и второ место.

Астрит Исмаили (-66 кг) го освои златниот медал и е прогласен за најдобар техничар, додека Орхан Џемаили (-74 кг) сребрениот.

Ipon.mk