Злато и две сребра за кендо репрезентацијата на Балканското првенство (ФОТО)

178

Македонската кендо репрезентација се врати со три медала од 10-тото Балканско првенство во Софија, Бугарија.

Андреј Александров го освои златниот медал во пионерска конкуренција од 11 до 14 години, додека Олег Бичковски е втор за јуниори 15-18 години, а јуниорскиот национален тим (Александров, Кесковски и Бичковски) се закити со сребрениот медал.

Во категоријата жени, Ивона Лазаровска ја освои престижната награда за борбен дух.

Сениорскиот тим беше прв во групата по борбите со Турција и Хрватска, но потоа тесно е совладан од репрезентацијата на Србија.

По завршувањето на турнирот се полагаше за степен (дан), при што Ивановски и Кесковски успесно положија за 3-ти односно 4-ти дан.

Ipon.mk