Златни медали за Андреа и Марија Нисеви на Државното првенство на Бугарија

Борачките на Олимпија кои настапуваат и во бугарскиот шампионат, како членки на „Димитар Кумчев“ од Асеновград, освоија две злата.

Со златни медали на Државнто првенство во Стара Загора се закитија Андреа Нисева во У-15 и Марија Нисева во подготвителните групи У-12.

Сестрите Андреа и Марија извојува осум победи со туш, односно по четири добиени борби.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО