Жетва на медали – џудистите на Дрим освоија 17 медали на ДП за деца и пионери

129

Жетва на медали на Државните првенства во џудо за деца и пионери вчера во Кавадарци на струкшите џудисти. ЏК Дрим со 20 џудисти освои 17 медали – 8 златни, 2 сребрени и 7 бронзени.

Со медали се закитија:

ПИОНЕРИ: 8/8

 • Амар Бајрамоски – златен
 • Анамарија Стојмиловска – златен
 • Ермонд Мехмедоски – златен
 • Анастасија Трајческа – златен
 • Драгица Рафтоска – златен
 • Доријан Петкоски – сребрен
 • Матеј Балоски – сребрен
 • Мишела Јаулевска – бронзен

ДЕЦА: 9/12

 • Мила Стојмиловска – златен
 • Елеонора Јосифоска – златен
 • Давид Спироски – златен
 • Мила Стојанова – бронзен
 • Филип Шипоски – бронзен
 • Сергеј Блажески – бронзен
 • Катерина Клењоска – бронзен
 • Божидар Јуловски – бронзен
 • Драган Антониевски – бронзен
 • Давид Јаулевски
 • Леон Шулески
 • Мартина Салви

„Напорната работа се гледа на дело“, велат од Дрим.