Џудистите на Миоки се закитија со 13 медали на ДП за деца и пионери

121

На Државните првенства за деца и пионери вчера во Кавадарци џудистите Миоки се закитија со 13 медали – 7 златни, 4 сребрени и 2 бронзени.

Медалите ги о своија:

Петар Давчев -55* 1-место*
Давид Петкоски +73 1-место
Ханија Друштинац – 52 1-место
Хамида Друштинац – 32 1-место
Емилија Паскоска -36 1-место
Ерик Крстев -46 2-место
Аја Амети +63 2-место
Нина Панчевска -36 -2место
Демир Друштинац -22* 1-место*
Виктор Трчков +50 1-место
Матеа Ефтимова -40 2-место
Андреј Ефтимов -22 3-место
Софија Винокиќ -25 3-место

Кај пионерите одличен настап имаа Марко Панчевски и Тома Винокиќ.