За учениците на Сеишин десетка на Државното првенство (ФОТО)

На Државното првенство во џудо за ученици од основните училишта челновите на Сеишин претставувајќи ги своите училишта освоија 10 медали – 2 златни, 4 сребрени и 4 бронзени.

Првенството се одржа денеска во Скопје во организација на Федерацијата на училиштен спорт и Џудо федерацијата на Македонија, а во техничка организација на Ипон од Скопје.

Резултати:
1.Орде Трајкоски златен медал
2.Никола Магдески златен медал
3.Андреј Трајкоски сребрен медал
4.Сеадин Рустемоски сребрен медал
5.Георгиј Магдески сребрен медал
6.Стефан Врглески сребрен медал
7.Даниел Каралиоски бронзен медал
8.Сергеј Рајчиноски бронзен медал
9.Дарко Мирчески бронзен медал
10.Леона Настоска бронзен медал

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО