За македонската репрезентација по две злата и бронзи на СП во шотокан карате до (ФОТО)

302

sotokan-reprezentcaija-jositaka-sp-2016

Штокан репрезентацијата на Македонија, составена од каратистите на Јошитака, се преставија во одлично светло на 24.Светското шотокан карате до првенство и 9.Светски кохаи куп. Каратистите на Јошитака освоија два златни и два бронзени медали.

zile-so-zlatnite-omeragik-sotokan-2016

Дарин Омерагиќ  (деца 10-11 год., +42кг) и Едвин Омерагиќ  (мини кадети, -70 кг) ги освоија првите места, а Зоран Смилевски  (деца 8 год., 5 кју) и Матео Причков (кадети, 1кју) ги освоија бронзените медали.

omeragik-postariot-na-sp-sotokan-2016

 На СП учествуваа 40-тина земји членки на СКДУН (Shotokan Karate Do of United Nations) со 1500 натпреварувачи во кати и борби, поединечно и екипно.

darin-prv-na-sp-sotokan-2016kata-sp-sotokan-2016

Ipon.mk/В.Д.