Волкановски и Мендез добија бонуси за борба на вечерта

Феноменалната борба меѓу Александар Волкановски и Чад Мендез, која ја отвори главната програма на УФЦ 232, воедно е прогласена и за најдобра на целиот настан, а мејзините учесници добија по 50.000 долари. Исто толку за извадеба на вечерта собраа и Рајан Хол и Аманда Нуњез.

Александар Волкановски и Чад Мендез понудија акција какква и што се очекуваше од нивната борба, односно отворена борба додека не падне и не биде во состојба да продолжи со борбата. Во таков редослед на настаните, Волкановски прв падна, но успеа да се опорави, да се врати и да ја заврши борбата. Возбудата што ја приредија на секој од нив и донесе бонус по 50.000 долари за борба на вечерта. На Мендез тоа му е пети бонус во кариерата, втор за борба на вечерта. Волкановски ја забележа шестата победа на исто толку настапи, а бонусот го доби за прв пат.

Бонусите за најдобра изведба на вечерта не беше тешко да се доделат. Рајан Хол го обезбеди својот запотегот кој најверојатно ќе биде во конкуренција за „сабмишн на годината“, додека Аманда Нуњез ја нокаутира Крис Киборг, така што само тој факт сам е доволен за такво нешто. На Хол ова му е првиот бонус во кариерата, додека Нуњез е наградена по четврти пат.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО