Волкановски: Едноставно ќе го понижам Илија Топурија

Шампионот на УФЦ во перо категорија Александар Волкановски се подготвува за уште една одбрана на титулата, овој пат против Илија Топурија.

Волкановски (26-3 ММА, 13-2 УФЦ) ја брани титулата против Топурија (14-0 ММА, 6-0 УФЦ) на главниот настан на УФЦ 298 кој ќе се одржи во Хонда центарот во Анахајм, Калифорнија.

„Непоразен е, зборува, знаете на што мислам, а луѓето само се смеат“, изјави Волкановски за ФРИСТАЈЛ БЕНДЕР. „За мене, морам да се борам со искусен шампион и само ќе го понижам пријателот. Значи за мене, јас сум како, времето ќе покаже. На следната прес-конференција, за неколку дена, неговите зборови ќе бидат многу поинакви“.

Топурија, чија самодоверба е во пораст, неодамна ја ажурираше биографијата на Инстаграм во „Светски шампион на УФЦ“ и „Непоразен 15-0“, што значи дека сега се смета за победник на УФЦ 298.

„Некој ќе мора да отиде во нивната биографија на Инстаграм и да ја промени, буквално сам. Какво понизно искуство ќе биде тоа и ќе се погрижам – не сакам менаџерот, тренерите или неговата сопруга да го прават тоа. Сакам тој лично да го промени тоа во 14-1 и „претендент“ или што и да е.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО