Јуниорите без позначаен резултат на ЕП во карате, настапот во У-21 може да донесе радост

Вториот ден на Европското првенство во Тбилиси, Грузија, по настапот на јуниорите, е неинтересен за нас, бидејќи не е оставрен некој позначаен резултат.

Само Сара Дука оствари две победи.

Ќе го чекаме настапотна каратиститево У-21, каде што имаме адути, иако имаат тешки противници.

На ЕП натсапатуваат 1160 каратисти со 1127 натпреварувачки влезовиод 49 држави.

Европско првенство за кадети, јуниори и У-21 – Тбилиси, Грузија:

Јуниори
Жени
-48 кг
Сара Дука – Алијаксандра Маскалиова (Неутрална) 4-0
Сара Дука – Тријада Кристина Папа (Грција) 2-0
Сара Дука – Саша Виле (Франција) 0-6

-53 кг
Абази Алдина – Една Курбеговиќ (Словенија) 3-1
Абази Алдина – Патриција Настас (Романија) 0-6

-59 кг
Марија Бунтевска – Карла Бохнхоф (Данска) 1-5

-66 кг
Мируше Речи – Џесе Бетс (Англија) 0-0

Мажи
-55 кг
Бесрат Мемети – Томас Ернвеин (Франција) 0-6

-68 кг

Вукашин Јовановиќ – Илја Фомкинс (Латвија) 8-1
Вукашин Јовановиќ – Шон Тамир (Израел) 2-3

-76 кг
Реџеп Рушити – Артиол Шаќири (Косово) 5-2
Реџеп Рушити – Јосеф Ронен Аминов (Израел) 0-1

+76 кг
Незир Незири – Ерен Темизел (Турција) 0-3

У-21
Ката
Јована Манчевска – Марија Херез Сан Фарнциско (Шпанија) 37,80 – 38,50

Жени
-50 кг Гента Села – Миерија Визуете (Шпанија)
-55 кг Рудина Алиу – Иман Еја (Белгија)
-61 кг Јована Мицовска – Ирене Мартурано (Италија)
-68 кг Ера Коџа – Кристине Николајенко (Латвија)
+68 кг Ердона Зибери – Ана Мотало (Украина)

Мажи
-60 кг Недим Шаќири – Мухамед Оездемир (Германија)
-67 кг Или Билали – Самуел Џош Рамос (Исланд)
-75 кг Љупче Михајлов – Херохи Пицул (Украина)
-84 кг Витомир Трајковски – Давиде Лучијани (Италија)
+84 Стефан Стојановиќ – Јачим Тинавски (Чешка)/ Иван Куѕинау (Неутрален)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО