Волкановски е подготвен за борба со Хабиб

145

Шампионот на УФЦ во перо категорија, Александар Волкановски, е подготвен да се бори со носителот на титулата во потешката категорија – Хабиб Нурмагомедов.

„Мојата цел е прво да го одбранам појасот“, рече Волкановски и додаде: „Ќе се согласам и на борба со Хабиб Нурмагомедов. Нема да биде толку тешко да се задржи Хабиб. Ќе ми помогнат нискиот раст и малите екстремитети. Покрај тоа, доволно сум силен, можам да работам моќни удари во стој. Многу луѓе мислат дека ќе ме победат со растот, но тоа никогаш не ме запирале“.