Волкановски до фановите: Извинете, едноставно не можев да го повлечам чкрапалото

Александар Волкановски конечно откри што се случило на УФЦ 294. Актуелниот шампион на УФЦ во перо категорија, исто така, им се извини на фановите што не успеа да справи.

Говорејќи на својот канал на Јутјуб Волк призна дека мислел дека се е во ред, но Ислам Махачев сепак успеал да ги зададе ударите, вклучувајќи го и ударот со ногата што го нокаутира. Тој, исто така, не се двоумеше да признае дека не можеше да се бори како што сака кога беше на душекот.

„Очигледно не ми одеше, таму се чувствував силно, се чувствував многу силно, па дури и кога влезе во клинч си помислив: „О, да, добри сме овде“. Но, едноставно не можев да притиснам. стапалата го повлекоа чкрапалото“, објасни Волкановски. „… Ислам, заслужено, заврши одлична работа подготвувајќи ги ударите, што знаевме дека ќе го направи, а потоа очигледно нишанејќи ниско и сето тоа, знаев дека на крајот ќе нишани високо. Мислев дека ќе го блокирам, се обидов да го блокирам, но сепак помина“.

„Бидејќи јас сум обично борец со голем обем на удари, тоа ме чинеше малку во оваа борба, можеше да се види дека обично задавам многу и тоа има своја цел. Не задолжително да се приземјуваат, но обично сакам луѓето да се борат во мојата борба, не им давам шанси и време само да ги подготвуваат работите. Не сакам да ги оставам луѓето да размислуваат и да оставам Ислам да си ја работи својата работа. Само застанав пред него“, додаде тој. „Се најдов на полигон на кој сакав да се борам за да бидам поопасен, знаев дека ќе бидам во опасност таму… па направив се, сè, едноставно не можев да го повлечам чкрапалото. Си зборурав на себе, добивав инспирација, но едноставно не можев да го направам тоа“.

ОБЈАВАТА НА КРАТОК РОК ИМАШЕ НЕГАТИВЕН ЕФЕКТ

Волкановски ја прифати борбата на краток рок, но беше уверен дека ќе успее да го елиминира Махачев. Сепак, „Големиот“ сфати дека недостатокот на соодветна подготовка исто така одигра огромна улога во неговиот катастрофален пораз.

„Беше прилично јасно, можеше да се види дека не сум јас таму и знаеш очигледно дека можеш да го ставиш тоа на подготовка, знаеш дека јас сум голем приврзаник на подготовките, сите го знаат тоа и едноставно не бев подготвен како што треба. Мислам дека треба да имаш спаринг рунди, да ги гледаш ударите, да се браниш и сè, да ги имаш тие луѓе пред тебе да ти помогнат. Очигледно, кога дојде време за борба, јас го немав тоа.” жали Волкановски.

„И пак… ви кажав момци дека ви ветив дека ќе ги ставам овие раце во дејство, а го направив сосема спротивното, па жал ми е за тоа. Тоа е борба, се фатив. Секоја чест на Ислам, тој е голем шампион“, продолжи тој.

Вториот пораз од Махачев се уште не влијае на статусот на Вулкановски како шампион во перо категорија. Од друга страна, сега се верува дека Ислам размислува да се искачи во полутешка категорија и да брка двоен шампионски статус.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО