Волкан Оездемир и Никита Крилов се договорија да се борат на 22 октомври на УФЦ 280

57

Полутешкашите Волкан Оездемир и Никита Крилов победија на неодамнешниот настан на УФЦ во Лондон.

Швајцарецот со едногласна одлука на судиите го победи Шкотланѓанецот Пол Крег, а Украинецот со нокаут во првата рунда го совлада Швеѓанецот Александар Густафсон.

Оездемир и Крилов ќе се пресметаат на 22 октомври на фантастичниот настан на УФЦ 280 во Абу Даби, на чело со судирот за титулата во лесна категорија меѓу Чарлс Оливеира и Ислам Махачев.

Во ко-хедлајн борбата Алџамејн Стерлинг го брани појасот во бантам категорија против Ти Џеј Дилашоу.

Список на борби на настанот УФЦ 280:

Чарлс Оливеира – Ислам Махачев
Алџамејн Стерлинг – Т.Ј. Дилашоу
Бенеил Дариуш – Матеуш Гамрот
Белал Мухамед – Шон Брејди
Волкан Оездемир vs. Никита Крилов
Петар Јан – Шон О’Мели
Марина Родригез – Аманда Лемос
Зубаира Тухугов – Лукас Алмеида
Катлин Чокагијан – Манон Фиорот
Махмуд Мурадов – Каио Бораљо
Малколм Гордон – Мухамед Мокаев