Во кои спортски федерации ќе има промени?

Во кулоарите гласно се зборува за промени во одредени спортски федерации меѓу кои има и некои од боречките спортови.

Се наведуваат повеќе причини, како незадовлоство од сработеното, немање на концепција за развој на спортот, односно тапкањето во место, а како црвен пипер на „манџата“ е и политичкиот момент. Одредени институции, наводно, ќе преземеле и конкретни чекори, затоа што федерцаиите не се држеле до програмите.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО