Во 4.коло на Првата и Младинската бокс лига имаше неколку дерби средби

Денес се одржи 4.коло од Првата и Младинската бокс лига на Македонија во Општина Петровец во ОУ „Кочо Рацин“ во техничка организација на БК Илинден и НБФ.

Во денешното коло имаше девет борби во сите конкуренции.

Посебен интерес предизвикаа борбите кај јуниорите до 63,5 кг меѓу Лука Трифуновиќ (Илинден) и Ружди Рустемовски (Пелистерски јунак) која заврши со победа на битолчанецот 0-3 и до 48 кг меѓу Мартин Јузески (А. Огненоски) и Бајрам Мамутовски (Куманово 84) 0-3.

И двете сениорски борби беа интересни, каде до 60 кг Стефан Петрушевски (Аперкат) ги вкрсти ракавиците со Ален Рустемовски (П.Јунак) кој славеше со прекин во првата рундаТКО Р1 0-3, а до  63,5 кг Илхан Озмен (Универзалци) загуби со поделена одлука од Дион Лена (Синди) со 1-2.

Резултати 4.коло Прва и Младинска лига во бокс:

Уводни борби деца
60 кг Тодор Тошевски (АС) – Иле Маневски (Баргала) прекин Р1 3-0

Деца
57 кг Мендерс Еминов (АС) – Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) пред. Р3 3-0
63 кг Лука Гроздановски (А. Огненовски) – Димитар Талимче (АС) прекин Р2 0-3
66 кг Мамудов Рамазан (Ф. Демирови) – Бојан Ѓеоргиев (Баргала) 0-3

Јуниори
48 кг Мартин Јузески (А. Огненоски) – Бајрам Мамутовски (Куманово 84) 0-3
63,5кг Лука Трифуновиќ (Илинден) – Ружди Рустемовски (Пелистерски јунак) 0-3
67 кг Адам Ал-Ниами (Универзалци) – Давид Спасовски (Медитеран) пред. Р1 3-0
80 кг Даниел Спасовски (Медитеран) – Ери Хани (Синди) пред. Р1 0-3

Сениори
60 кг Стефан Петрушевски (Аперкат) – Ален Рустемовски (П.Јунак) ТКО Р1 0-3
63,5кг Илхан Озмен (Универзалци) – Дион Лена (Синди) 1-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО