Во 2016 година ќе се одржи најголемиот настан во историјата на БЏЏ – Европското првенство

236

jiu jitsu plakat

Следниот голем настан во календарот на European BJJ е Европското првенство во џиу-џитцу во 2016 година! Оваа година тоа ќе има 3.517 регистрирани учесници, што ќе го направи во најголемо првенство во светот.

Ова покажува огромен пораст на популярноста на џиу џитцу во Европа, бидејќи минатата година имаше 3.400 учесници, а во 2014 – 2300 натпреварувачи.

Првенството ќе се одржи годинава во Одивелас во близина на Лисабон, Португалија, меѓу 20 и 24 јануари. Многу големи имиња од светот на џиу-џитцу ќе го удостојат овој настан со своето присуство.

За прв пат во историјата ќе има директно вклучување / емитување на турнирот со коментар во живо.