Вискито на Мек Грегор има пазарна цена од 200 милиони евра

Еир Борн Спиритс, фирмата сопственик и управувител на вискито на Конор Мек Грегор „Правилно бр. 12 ирско виски“, има пазарна вредност од 200 милиони евра засновано врз една од последните трансакции.

Фирмата сопственик на Хозе Куерво Текила, Бесле САБ де ЦВ, купи акции во компанијата во вредност од 58,3 милиони евра, стекнувајќи повеќе од Еир Борн Сиритс.

Бесле, која управува со Проксимо, сопственик на вискито Бушмилс, веќе имал голем број удели во бизнисот, но решил да купи повеќе и да стане уште поактивен во управувањето со „Еир Борн Спиритс“, сопственост на Конор Мек Грегор.

https://www.instagram.com/p/CDWvd32BT3i/?utm_source=ig_embed

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО