Вилсон го собори и го удираше наподот Патрис Квартерон (ВИДЕО)

270

Мај тај мечот меѓу Патрис Квартерон и Џејмс Вилсон во Париз заврши со дисквалификација откако Американцот прибегнаа на граунд енд паунд.

Борбата траеше само две минути во кои имаше малку акција.

На 38-годишниот Французин ова му беше првата борба по поразот од Даниел Сам кон крајот на минатата година.

Мечот се одржа по правилата на тајландскиот бокс, а Американецот го користеше своето ММА знаење на недозволен начин и го собори Кавртерон кој го држеше во тај клинч и почна да го удира на подот. Борбата набрзо беше прекината и Вилсон беше дисквалификуван.

Вилсон има ММА скор 3-2, а во последната борба во 2014 година беше поразен во Белатор.

https://youtu.be/84GCwNQ2AL4

.