Верховен се потсмеваше со Бадр Хари на ТВ-екраните

132

Рико Верховен ја искористи можноста да му се потсмева на Бадр Хари за можниот трет меч меѓу нив.

Шампионот на Глори во тешка категорија гостуваше во ТВ-емисија и зборуваше за неговата веб-страница за поврзување на работодавците со оние што бараат работа. Разговорот, сепак, брзо се сврте кон кик боксот, а логично се споменуваше и името на Хари. Неодамна, Мароканецот рече дека многу добро ги знае слабостите на Верховен, нешто што му донесе насмевка на лицето на Рико.

„Моите слабости? Го познавам подобро, ова се неговите раце и нозе. Тој веќе два пати ми се предаваше. Едноставно е смешно“, рече Верховен и додаде дека Хари ќе мора да почека да се бори барем уште еднаш, за да направат трет меч.

Џамал Бен Садик минатиот месец требаше да се бори со него за титулата во тешка категорија, но се повреди и на тој начин се стигна до турнирот на четиримината што го освои Верховен. Глори сè уште не објави дали Бен Садик е официјален предизвикувач за титулата, а на оваа позиција гледа Бени Адегбуи – близок пријател на Рико, кој го победи Бадр Хари во последните денови од 2020 година.