Вендел Роше ќе одржи семинар за талјандски бокс во Кичево

Vendel Rose

Утре во Кичево се одржува семинар за талајндски бокс со Вендел Роше, а го организира Мрашал артс академијатаод Кичево, предводена од директорот Урим Саити.

Семинарот е од отворен карактер, бидејќи нема ограничувања за присуство во однос на припадноста на вештината , а ќе се одржи од 12 до 15 часот во салата „Иванидол“.

„Семинарот се состои од теоретски дел и практика на некои  техники и движења. Потоа ќе бидат поеделени сертификати од страна на Роше во сорботка со Маршал артс академијата од Кичево. До сега се јавија ученици од Скопје, Тетово, Гостивар, Струга, Охрид, Битоа и, нормално, од Кичево“, вели Урим Саити.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО