ВБА: Ентони Џошуа за 24 часа да потпише договор за борба со Поветкин

Бидејќи преговорите меѓу Ентони Џошуа и Дионтеј Вајлдер се развлекоа, ВБА одлучи да повлече потег.

Најстарата светска боксерска федерација со седиште во Панама му дадоа на својот првак во тешка категорија 24 часа да потпише договор за борба со задолжителниот предизвикувач Александар Поветкин.

Шампионот на ВБЦ Вајлдер допрва треба да врати потпишан договор на вторната страна за големата борба за обединување, па Светската боксерска асоцијација стана нестрпелива и се закани со одземање на појасот.

Претседателот на ВБА, Жилберто Мендоза, му имаше одобрено на Англичанецот уште еден месец за преговори, но тоа време истече.

„ВБА денеска побара одговор од тимот на Ентони Џошуа во врска со борбата со задолжителниот предизвикувач Александар Поветкин. ВБА дозволи продолжување на преговорите со Поветкин за повеќе од еден месец, а во исто време беа во можност да преговараат со Вајлдер. Се чини дека тимот Вајлдер не врати потпишан договор за борбата и затоа бараме датум за битката помеѓу Џошуа и Поветкин и тоа веднаш“, рече Мендоза.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО