Вардар со одбрана екипа до 7 медали на Изборното првенство

Вардар на Изборното првенство за јуниори настапи со одбрана малубројна, но силна екипа, притоа освоија 7 медали – 3 златни, 3 сребрени и 1 бронзен.

Медалите ги освоија:

Мажи
Марко Андонов 70 кг – златен
Рубен Модосјан 79 кг – златен
Љупче Митев 86 кг – сребрен
Стефан Митев 92 кг – сребрен
Милан Трендов 65 кг – бонзен

Жени
Еми Илијевска 65 кг – сребрен
Бојана Лазаревска 68 кг – златен

„Неколку првотимци беа болни и вирусно заразени, така што го пропуштија првенството. Најпријатно беше што сите наши учесници остварија солиден пласман“, велат од Вардар.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО