Вајт е убеден дека ќе има борба меѓу Џонс и Аспинал: Како да не ја направиш?

Извршниот директор на УФЦ, Дана Вајт, е уверен дека љубителите на борбата на крајот ќе видат пресметка меѓу Џон Џонс и Том Аспинал.

Том Аспинал (14-3 ММА) го победи Сергеј Павлович (18-2 ММА) со нокаут минатиот ноември на УФЦ 295. Со оваа победа Британецот стана привремен носител на титулата во тешка категорија.

Борбата на УФЦ 295 првично требаше да биде меѓу Џон Џонс (27-1 ММА) и Стипе Миочиќ (20-4 ММА) за круната во тешка категорија, но Џонс мораше да се повлече поради повреда.

36-годишниот Џонс има само 1 пораз во октагонот. Њујорчанецот последен пат се бореше и го победи Сирил Гане (12-2 ММА) во март 2023 година на УФЦ 285.

Миочиќ (41) не се борел од март 2021 година на УФЦ 260, каде што беше поразен од Френсис Нгану (17-3 ММА) со нокаут на 0:52 од втората рунда.

Вајт го истакна враќањето на „Коски“ во октагонот за да се бори со Миочиќ:

„Ова лето, Џон Џонс против Стипе Миочиќ треба да се случи. Кој и да победи, како да не го фрлиме против Аспинал? Нели“?

Продолжувајќи, извршниот директор на UFC рече:

„Ако ве гледаат како еден од најдобрите, кој и да победи во таа борба, речиси е морално да му дадете шанса на тој човек, да му дадете шанса да победи – или ќе победите и тоа само го зацврстува вашето наследство“.

Вистина е, Џонс навести дека ќе се пензионира откако ќе го победи Миочиќ, но Вајт очигледно мисли дека борбата меѓу Џонс и Аспинал ќе се случи во иднина.

Аспинал сметаше дека на Џонс треба да му се одземе титулата и да биде прогласен за шампион на УФЦ во тешка категорија. Се разбира, тоа не се оствари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО