Вадим Немков и официјално ја ослободи титулата на Белатор во полутешка категорија

Вадим Немков повеќе не е шампион во полутешка категорија Белатор.

Претставниците на Белатор потврдија за ММА Фајтинг во средата дека Немков го ослободил појасот со планови да се фокусира на тешка категорија. Тој веќе ја резервира својата следна борба со закажаната пресметка против поранешниот шампион на ПФЛ, Бруно Капелоса, на претстојната карта ПФЛ против Белатор на 24 февруари во Саудиска Арабија.

Сега титулата на Бечатор во полутешка категорија останува празна, но нов шампион ќе биде крунисан некаде во 2024 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО