Успешен ден за Рустемови на Регионалната бокс лига во Марибор

Успешен ден за Рустемови во 5.коло на Регионалната бокс лига во Марибор, Словенија. Бранејќи ги боите на Вардар Ардијан и Руждија Рустемови извојуваа победи, а, за жал, на Ален не му  излезе противникот.

Резултати – Регионална бокс лига 5.коло:

Младиници
57 кг Ардијан Рустемов – Петар Средојевиќ (Славија) 5-0
60 кг Руждија Рустемов – Анел Рахимиќ (Славија) 4-1
63,5 кг Енис Алиу – Владимир Бериша (Сомбор) 0-5

Сеиниори
57 кг Дамир Азизовски (Марибор) – Ален Рустемов не излезе противникот
75 кг Един Сејдиновиќ (Марибор) – Ајхан Озем 3-0 TKO Р3, прекин од судијата

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО