Усик посакал да има клаузула за казна од 10 милиони за борбата со Фјури

Промоторот на Александар Усик, Егис Климас, откри дека тимот на Усик бил тој што се заложил за казнената клаузула од 10 милиони долари во борбата со Тајсон Фјури.

Тие требаше да се борат на 17 овој месец во Ријад, Саудиска Арабија. За жал, Тајсон се повреди на спаринг и се повлече од натпреварот. Ова не им се допадна на Саудијците кои вложија милиони во средбата. Неколку дена откако Фјури се повлече, беше извесно дека ќе има парична казна доколку некој повторно се повлече од средбата.

Следниот термин за Фјури – Усик е во мај повторно во Ријад. Доколку Усик или Фјури се повлечат, еден од нив ќе мора да ја плати казната од свој џеб. Со овој потег Усик сакаше да даде изјава и да го натера Фјури да се бори со него. Во битката меѓу Усик и Фјури ќе има неприкосновен шампион, а немало повеќе од 20 години.

Двајцата се очекува да се реваншираат на крајот на годината.

https://twitter.com/BoxingNewsPlus/status/1755170123189555233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1755170123189555233%7Ctwgr%5Ed37e12c48872d1452517df827c6955690e4ae490%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FBoxingNewsPlus%2Fstatus%2F17551701231895552333Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1755170123189555233257Ctwgr255E98ff0b57fe0a4484b1dab55746b19e226b755227257Ctwcon255Es1_26ref_url3Dhttps253A252F252Fwww.vechtsportinfo.nl252Fboks-nieuws252Fusyk-maakt-slimme-zet-om-fury-te-dwingen-tot-gevecht-geen-weg-terugimage%3D

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО